Nabenschaltung "Samoin kermavaahto on tyypillinen dilatantti (reopektinen) fluidi."

Vastine Leena Merelle

Kansanedustaja Leena Meri (ps.) kommentoi Facebookissa James Nikanderin sukulaisiin kohdistuneita poliisitoimia.

US: "Minä ihmettelen että näin kovaa haloota ei tule kun suomalainen joutuu elämässään taistelemaan selviytyäkseen mutta annas olla kun on maahanmuuttaja niin ihan kamalaa on. Jos Suomessa on niin paha olla niin aina voi palata kotimaahansa nauttimaan niistä perusoikeuksista ja sosiaalisesta hyvinvoinnista."

Lausunto on mitä kummallisin, eikä pelkästään siksi, että Nikander on turkulainen. Se on mitä kummallisin siksi, että Meri on hakeutunut kansanedustajan tehtäviin siksi, ettei ole täysin tyytyväinen asioiden vallitsevaan tilaan. On varsin erikoista, että kun joku muukin kuin hän itse haluaa parantaa yhteiskunnan oikeudenmukaisuutta, kehotetaan häntä painumaan hevon kuuseen. Vai liekö tämä jatkossa asiallinen vastaus kaikkiin Leena Meren FB-päivityksiin, blogauksiin ja puheenvuoroihin, joissa pyritään tuomaan epäkohtia esiin? Aina voi luopua tehtävistään ja palata Hyvinkäälle varatuomariksi, jos on niin paha olla.

Parahin edustaja Meri. Oletan, ettet ole lukenut viime aikoina mitään päivä- tai aikakauslehtiä, jotka ovat puolillaan tarinoita "suomalaisten taisteluista". Tässä murehditaan kehnoa mansikkasatoa: pohjanoteeraus! Täällä voihkitaan sitä, kun kirjan hahmolla on sama nimi kuin itsellä: elämä pilalla! Sosiaaliporno kuuluu lehtien päätuotteisiin ja sillä on niiden sisällöstä yhtä suuri osuus kuin myyttisistä punavihervassareista mussuttamisella persujen politiikassa. (Kamoon: jos kirjoituksiasi lukee kriittisesti, voi huomata että niistä puolet on tirinää maahanmuutosta ja loput yhdentekevää ulinaa jostain SDP:n lipareiden painatuspaikasta. Eiku hei, olet näemmä ehtinyt myös kutsua Petteri Orpoa diktaattoriksi. No, jollei yhteisesti sovittu hallitusohjelma kelpaa, voitte aina palata oppositioon!)

Meri kertoo Uudelle Suomelle, että hänen kommenttinsa on suunnattu yleisesti maahanmuuttajille. Meri kertoo, ettei tiedä Mustan Barbaarin taustoista eikä artisti ole hänelle entuudestaan tuttu. Meri myös toteaa, ettei halua loukata Mustaa Barbaaria eikä hänen perhettään.

...mutta kommentoit kuitenkin nimenomaan heidän tapaustaan ja toivotat heidät jonnekin helvetin kauas täältä, sen enempää tuntematta heitä tai taustojansa. Tai koko tapausta. Siksihän tätä nyt tutkitaan, että saataisiin selville toimiko poliisi tilanteessa väärin vai ei. Tiedottomuutenne tilanteesta tai sen taustoista alleviivaa sitä, miten absurdia on että puolustatte virkamerkittömän poliisin toimintaa ennen tutkinnan valmistumista.

Mutta hei, ei millään pahalla. Painu sinäkin Huippuvuorille. Haluan korostaa, että kommenttini on suunnattu yleisesti persuille eikä vain sinulle.

– Poliisia on hirveästi parjattu, hyvin herkästi tulee tutkintaa virkavirheistä. Sellainen poliisiviha on päällä, Meri kuvailee kokemustaan nykyilmapiiristä.

Tahdotko nyt siis sanoa, että mahdollisten virkavirheiden tutkinta on "poliisivihaa"? Oikeustieteen maisterina ymmärtänet, että kantelu tutkitaan vain, jos kanteluviranomainen katsoo kantelun johdosta olevan perusteita epäillä lainvastaista tai virheellistä menettelyä. Toistaiseksi ollaan vasta tekemässä alustavaa selvitystä.

HS: Esitutkinnan aloittamisesta ei ole vielä tehty päätöstä.

”Alustavassa selvityksessä voidaan ottaa huomioon kaikkea, mitä myös esitutkinnassa, mutta näin varmistetaan, ettei ketään aseteta rikoksesta epäillyksi ilman perustetta”, kertoo kihlakunnansyyttäjä, syyttäjätutkinnanjohtaja Hanna Puhakka.

Jos poliisin menettelyssä ei ole moitittavaa, edes esitutkintaa ei tule, poliisin maine on puhdistettu ja voimankäyttö oikeutettu. Toiminnan läpinäkyvyys on kaikkien etu.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

On tämä nyt yhtä kanssa. Koko maa menee sekaisin kun yksi Barbaari julkaisee asianosattomana julkaisun somessa.

Miettikää nyt edes mitä oikeasti tapahtui. Ja Barbaarinkin olisi kannattanut mietiä kahdesti, ennen kuin julkaisi.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Jotenkin tämä vertautuu sairaalla tavalla SoO-porukan motiiveihin, puolustetaan "omia" naisia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Se nyt vain on sitä paniikinomaista esilläolon pakkoa, kun kannatus on tippunut alle vassareiden. Aina löytyy niitä reppanoita, jotka toistavat kuorona " hyvä Leena".

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Itse asiasta olen blogistin kanssa samaa mieltä ja ihmettelen kansanedustajan asiantuntemattomia heittoja. Mutta...
Blogisti aloittaa teitittelemällä ja tekee sen kieliopillisesti väärin. Sitten keskenkaiken siirtyy sinutteluun. Asia ja tekstin sisältö kärsivät tällaisista piirteistä ja tekee sen lukemisen hankalaksi. Pyydän anteeksi pilkunviilaustani, mutta asia kärsii epäjohdonmukaisesta muodosta.

Käyttäjän tomminummelin kuva
Tommi Nummelin

Vois viilata. Kirjoitin tekstin kymmenessä minuutissa tiskien ja lenkin välissä.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Kiitos, ymmärrän ja nostan lakkia!

Käyttäjän tomminummelin kuva
Tommi Nummelin Vastaus kommenttiin #7

Ehjäsin vähän. Olihan tuo ihan hiton kankeata tekstiä. Ei sillä, että olisi vieläkään mitään hienompaa sanataidetta, mutta onpa nyt edes vähän johonkin päin.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Leena Meren heitto oli vastuuton mutta tarkemmin ajatellen niin oli median nostattama kohukin, tälläset jutut aina perustuvat yhden osapuolen näkemykseen tapahtumista ja poliisi valtion virkamiehenä ei voi julkisesti puolustautua tälläisissä asioissa. Siksi vaikka poliisin toimet myöhemmin lainvoimaisiksi julistettaisiinkin niin vahinko on jo tapahtunut ja poliisi kokenut arvovaltatappion.

Tämä menee sarjassamme ensin hutkitaan, sitten tutkitaan.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Meren juristitausta ja nykyinen asema kansanedustajana, siis lainsäätäjänä, asettaa hänen kannanottonsa vähintäänkin kummalliseen valoon. Mediaa ei kannata syyttää kohusta, kyllä näin arkaluonteiset jutut leviävät somessa muutenkin. Media on puun ja kuoren välissä, teet niin tai näin, aina väärinpäin!

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Totuus on taruakin ihmeellisempää. Katsotaan nyt mitä tässä loppujen lopuksi on tapahtunut...

Toimituksen poiminnat