Nabenschaltung "Samoin kermavaahto on tyypillinen dilatantti (reopektinen) fluidi."

Avoin kirje jokka.fi-verkkokaupalle Vesimies-vedenpuhdistuspulloon liittyen

Alla olevan postin lähetin jokka.fi -verkkokaupan yhteydenottosivun kautta 30. tammikuuta 2015.

"Hei!

Löysin sivuiltanne Vesimies-merkkisen vedenpuhdistuspullon mainoksen. ( https://www.jokka.fi/product/46/vedenpuhdistuspullo-vesimies-tilavuus-06... ) Sen myyntiteksti herättää minussa muutamia kysymyksiä, jotka olen koostanut tähän ja joihin toivoisin teidän vastaavan.

Kerrotte Vesimies-pullon suodattavan, mineralisoivan ja ionisoivan vettä "tehokkaasti". Onko tämän väitetyn tehokkuuden tueksi esittää jonkinlaisia mittaustuloksia? Kilpailu- ja kuluttajavirasto painottaa ohjeistuksessaan, että mainostajan on kyettävä todistamaan markkinoinnissa käyttämänsä tosiasiaväitteiden todenperäisyys. ( http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Markkinointi-ja-mainonta/tosiasiavai... )

Esitetekstissä kerrotte Vesimiehen vettä "luonnollistavan" (?) osan toimivan biomineraalikuulilla ja aktivoidulla korallihiekalla. Biomineraali tunnetaan toki tärkeänä hevosten ravinnelisänä, mutta mitä on tämä korallihiekka ja kuinka se on aktivoitu? Mitä tarkoitatte veden "luonnollistamisella"?

Vesimiehen väitetään lopuksi vielä ionisoivan veden kuusinapaisella magneetilla. Kysyin päivystävältä sähkötekniikan tohtorilta tähän mielipidettä. Hän esitti kantanaan, että luonnontieteet eivät ainakaan toistaiseksi tunne magneetteja joissa olisi enemmän kuin kaksi napaa, ja että veden ionisointi kestomagneetilla on myös varsin mahdotonta: "ionisointi" kertoo jo nimessään veden sähkövarauksen muutoksesta, joten jos siihen pystyy ilman ulkoista energian lisäystä, on keksitty samalla myös ikiliikkuja. Kuinka kommentoitte näitä väitteitä? Toisaalta veden ionisoinnin väitetyt terveyshyödyt on kumottu useammassa artikkelissa ( http://www.chem1.com/CQ/ionbunk.html ). Miksi pidätte tästäkin huolimatta ionisointia tärkeänä myyntiargumenttina?

Väitätte, että hanavedessä ei ole riittävää määrää kivennäisaineita. Olen aiemmin lukemani perusteella ymmärtänyt, että ihmiset saavat tarvitsemansa kivennäisaineet ravinnon mukana. Joka tapauksessa kivennäisaineet ilmeisesti jaetaan kahteen luokkaan, makrokivennäisiin ja hivenaineisiin. Hivenaineisiin kuuluu mm. fluori. Jos Vesimies "poistaa tehokkasti -- fluoria", kuinka tämä vaikuttaa jo entuudestaan heikkoon hanaveden kivennäisainepitoisuuteen?

Harmittelette myös raakaveden arseenipitoisuutta. Suomessa asuvat saavat epäorgaanista arseenia ravinnosta arviolta 10-20 µg/päivä. Juomavedestä saanti on keskimäärin 0,2 µg/päivä. Kun turvallisena epäorgaanisen arseenin kokonaispäiväannoksena pidetään 20-120 µg/päivä ja ravinnosta saatava annostus on noin satakertainen vedestä saatavaan nähden, miksi silti pidätte raakaveden arseenipitoisuutta merkittävänä terveydellisenä tekijänä?

Rakentavin terveisin,

Tommi Nummelin"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Johan tuon myyntisivun viimeisen lauseen tulisi kertoa kaikki:

"Tilaa ihmeellinen Vesimies itsellesi tai ystävällesi lahjaksi!"

Toimituksen poiminnat