Nabenschaltung "Samoin kermavaahto on tyypillinen dilatantti (reopektinen) fluidi."

Facebookin jättävät ovat hipstereitä ja kouluampujia

Tänään 7.1. Iltasanomat referoi meille tavan tolvanoille The Huffington Postin uutista New Yorkin yliopiston tutkijan väitteestä, jonka mukaan Facebookin käytön lopettaminen on "television katselusta luopumiseen verrattavissa oleva huomionhakuinen elitistinen kulutuskriittinen kannanotto". Tutkimuksensa yliassistentti Laura Portwood-Stacer on suorittanut lukemalla juttuja netistä ja haastattelemalla 20 Facebookin jättänyttä, mikä onkin aivan riittävä otanta verrattuna siihen muutaman miljardin ihmisen joukkoon, jotka eivät mainittua palvelua käytä.

Facebookin ulkopuolelle jäävät ihmiset ovat sekä hipstereitä että maailmalla ylivoimainen enemmistö. Jos sattuu olemaan länsimaalainen ja kuuluu sopivaan ikäryhmään, on myös työnantajien ja psykologien mielestä aivan mahdottoman epäilyttävä hyypiö; Facebookin käyttäminen on "merkki terveistä sosiaalisista suhteista". Vain Batman-ampujat välttelevät sosiaalista mediaa!

Yhteenveto: Jollet ole Facebookissa, olet elitistihipsterimassamurhaaja. Välttääksesi aseeseen tarttumisen ja tarpeettoman verenvuodatuksen luo välittömästi itsellesi käyttäjätili, luovuta henkilötietosi ja kulutustottumuksesi ovimiehelle ja tee kiva tilapäivitys, jossa on kännykällä otettu kuva kissasta nukkumassa hassussa asennossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Itse asiassa elämänlaatu on paljon parempi ja olo vähemmän aggressiivinen sen jälkeen, kun taakseni jätin naamakirjan. Se on ajanhaaskausta ja joukkotaantumuksen ihanneympäristö koko palvelu.

Käyttäjän tomminummelin kuva
Tommi Nummelin

Odotan muuten innolla, josko joku painaa tuota kirjoituksen alla olevaa "Jaa Facebookissa"-nappia...

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Minulla on face ja twitter yms. scriptiestot, silti ne jollain tasolla taustailevat, mutta saitit kumminkin lataantuvat ainakin "miljoona kertaa" nopeammin,
sähköenergiaakin säästyy.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala
Janne Hilden

Nuorilla on aina sukupolvesta toiseen oma juttunsa, mikä herättää valveutuneessa aikuisväestössä pahennusta.
En väitä että Facebook toisi minullekaan mitään lisäarvoa, mutta etenkin nuoret pitävät sillä yhteyttä kavereihinsa. Halvempi tapa kuin tekstata puhelimella viestejä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Juu, tässä tapauksessa nuoriso on hienosti valjastettu rahantahkoamiseen, mikä kuitenkin on eri lailla epäilyttävää kuin leimata palvelusta kieltäytyviä massamurhaajiksi tai muuten naurettaviksi.

Janne Hilden

Saa nähdä kuinka kauan naamakirja toimii tällä ilmaisperiaatteella käyttäjille. Ei se lopulta mikään kultakaivos omistajille ole ja rahallinen arvo on mikä on, kun pörssilistautuminenkin meni päin prinkkalaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #7

Mikään ei ole ilmaista. Voidaan toki ajatella, ettei sillä annetulla datalla ja sillä että väline voi suurin piirtein stalkata jokaista juttua mitä netissä teet, ole mitään arvoa. Se voi olla harhaluulo, sillä kyse on lähinnä siitä, ettei mitään ennakkotapausta ole. Minusta siinä kohtaa, kun rikolliset pääsevät väliin, ihmisiä alkaa kuolla tai aletaan vainota välineen kautta/avulla, saattaa monikin miettiä, että miten sen kaiken saa tuhottua sieltä. Ei sitä saa.

Jos pitää profeettana olla, luulen, että suunta on henkilökohtaiseen ja välineisiin. Facebook on siinä mielessä kusessa. Googlella ja Applella pullat hyvin uunissa. Kohta ei ehkä ole siistiä olla facebookissa, vaan se, että kuuluu johonkin sisäpiirin "facebookkiin", kuten se rikkaille lanseerattu sosiaalinen media vähän ennakoi. Eikä se toki ole ainoa projekti.

En yhtään ihmettelisi, jos jonkinlainen kaveripiirimeininki tai jopa jengiytyminen jossain vaiheessa alkaisi vahvemmin tulla kuvioon. Se ensimmäinen väline on harvoin muuta kuin alkusoittoa.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #8

Ja onhan tämä sairas suuntaus, kiusaamista ihan online-tilassa. Uusi trendi joo...

http://www.inquisitr.com/472598/online-teen-photo-...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #9

Mutta ah niin ihmiselle ja ikäkaudelle tyypillistä laumataantumista.

Teinit ovat vielä harmittomia verrattuina aikuisiin noitavainoajiin, jotka tietävät syylliset. Ja oikeudenmukaisen rangaistuksen. Ne vaan tietävät. Tarvitse kuin Canettin kirja lukaista ja sosiaalisesta mediasta löytyy jokainen kuvattu joukkotyyppi dynamiikkoineen kaikkineen. Ja vähän päälle. Erityisesti se perinteinen raivojoukko.

kati sinenmaa

Mitä mulle tapahtuu, jos jätän Hesarin lukemisen kesken :?

Harri Rautiainen

Se on kuin Coitus interruptus.

Toimituksen poiminnat